‘Jij als auteur van je eigen levenswerk’

Een cursus van 6 avonden over jouw levensloop en loopbaan

Organisaties en functies veranderen zo snel dat het helemaal niet zo vreemd is als je op een bepaald moment tot het inzicht komt dat je takenpakket niet meer zo goed aansluit bij je talenten en passies.

Als het begint te ‘knagen’ is het goed om al preventief naar je loopbaan te kijken. Het kan ook zijn dat je al met je neus op de feiten bent gedrukt (ontslag, midlifecrisis, burn-out) en dat het noodzakelijk is om stappen te ondernemen.

Voor wie?

Deze creatieve cursus is bedoeld voor iedereen

  • met levensloop c.q. loopbaanvragen;
  • die kennis wil maken met autobiografisch schrijven;
  • die van verhalen houdt en daar leerkansen uit wil halen.

We staan stil bij grondvragen als: waar kom je vandaan? wie ben jij? waar ga je heen? welke toekomst kies jij?

En als het om je loopbaan gaat: waar wordt je enthousiast van? waar gaat het je echt om? wat is jouw unieke persoonlijke meerwaarde?

Het verhaal als werkplaats

De cultuurfilosoof Joseph Campbell onderzocht oude mythen, sprookjes, sagen en andere verhalen. Hij ontdekte daarin een grondpatroon, een weg bestaande uit een aantal fasen: van het aanvoelen van een diep verlangen, het ontmoedigd raken, het overwinnen van angsten, het trotseren van gevaren, het vinden van de goede weg met behulp van tekens, magische attributen en helpers, om ten slotte aan te komen op de plaats van bestemming. Dat grondpatroon noemde hij: de weg van de held.

In onze cursus gebruiken we deze metafoor van ‘De reis van de held’

Tijdens de avonden wordt gewerkt met verhalen, reflecties, autobiografische schrijfopdrachten en visualisaties. Daarnaast worden ook thuiswerkopdrachten verstrekt.

Wat levert het op?

In het werken vanuit een narratief klimaat open je de toegang tot een creatieve en vrije ruimte. Hier kunnen nieuwe, betekenisvolle antwoorden ontstaan. Het verhaal wijst je de weg.

Je volgt sporen naar een diepe drijfveer waarmee jij de eigen koers in het leven kunt bijsturen.

Je ontdekt verborgen schatten (passies, kwaliteiten) in jezelf. Je leert hoe je omgaat met tegenslagen, welke waarden en patronen in jouw leven een rol spelen én hoe je auteur van je eigen verhaal kunt zijn.